The 6th. Extinction

Upcoming podcast featuring Homo Sapiens – a species of troublemakers now causing the sixth mass extinction in the 3.8 billion years history of life on Planet Earth.
Fortæller Karsten Pharao tager lytteren med på en række fascinerende, underholdende, oplysende og til tider skræmmende fortællinger om ‘Den sjette masseuddøen’; en katastrofe som i øjeblikket truer alt liv på jorden. Men hvor det tidligere var supervulkaner, ekstreme istider eller asteroidenedslag der stod bag fortidens masseudryddelser, er det denne gang dig kære lytter – menneskearten Homo sapiens. Med hjælp fra eksperter, videnskabsfolk og ̈almindelige menneskedyr ̈ uddybes emnet over 10 afsnit i en blanding af videnskab, naturhistorie og reportage. Forstærket af et livagtigt lydlandskab forenes historier fra fortiden, nutiden og fremtiden i fortællingen om den største katastrofe siden dinosaurernes uddøen for 65 millioner år siden.

I øjeblikket uddør jordens arter 100-1000 gange hurtigere end hvad der er naturligt og forskere vurderer, at vi befinder os midt i ‘Den sjette masseuddøen’. Den primære årsag er, at arternes levesteder forsvinder i takt med menneskets udbredelse overalt på kloden.

‘Den sjette masseuddøen’ er, udover en videnskabelig betegnelse for uddøen af dyre- og plantearter, også en podcastserie, der sætter fokus på den hastighed, hvormed arter uddør og hvad vi kan gøre for at bevare naturen og jordens arter nu og i fremtiden.

The so-called fish clay at Stevns Klint is evidence of the impact of the Chicxulub meteorite that crashed into earth at the end of the Cretaceous, about 65 million years ago

Over ti afsnit af 25-35 min. varighed undersøger podcastserien fænomenet ‘Den sjette masseuddøen’. Vi ser nærmere på menneskearten som er årsagen til katastrofen – hvor kommer vi fra, hvad er vi blevet til og kan vi stoppe os selv?

Vi ser blandt andet nærmere på begrebet masseuddøen og uddøde arter såsom nordens pingvin, Gejrfuglen og fortidens kæmper, dinosaurerne. Vi hører, hvorfor de truede bier er milliarder af kroner værd og kigger nærmere på rotten, der modsat mange andre arter stortrives.

Derudover spørger vi, om der er plads til vild natur i Danmark? Skal ulven holdes ude eller skal den sammen med elge, bisoner og måske elefanter være blandt de dyr, der igen bliver en del af dansk natur?

Serien sætter et kritisk fokus på den måde, vi behandler vores klode på. Vi gør det i øjenhøjde med lytteren for at inspirere til mere bæredygtige levevej.